Сайт за хората, културата и градовете

Category Archives

Archive of posts published in the category: Туризъм

Пътят към нашия Рим

Всички ние цял живот търсим Рим … още поговорката гласи, че всички пътища водят към Рим – вярна във всеки смисъл, който влагате в нея.

Разкошът на Коледното осветление в Канбера

Коледното осветление в австралийската столица Канбера влезе в Книгата на рекордите на Гинес. По улиците на мегаполиса грейнаха над 1,2 милиона LED светлинки месец преди Коледа.

Нови хоризонти, рицарски истории и Малта

… да потегляме на борда на полета за Малта, където през нощта ни чакаше една дама, за да ни отведе до хотела. След студа, който оставихме в София беше време отново за летните роклички, бански, джапанки, пясък, палмички през деня, музика и танци – вечерта …

На гости на Дракула или да докоснеш сърцето на Карпатите

Синая е известен планински курорт, Брашов – интересен град в Карпатите, а замъка на Дракула в Бран … за него е чувал всеки.

Истанбулска приказка или градът на мечтите

Константинопол, Константинополис, Цариград или съвременен Истанбул е едно различно и многолико място, оцветено в безброй цветове, примамващо те с мирис на подправки, любовни и всякакви видове чайове, сладки вкусотии и … традиции.

Магията на Тракийското светилище Беглик Таш

На 4 км. от Приморско, в резервата Ропотамо се намира едно от най – тайнствените и грабващи дъха светилища, открито по нашите земи – Беглик Таш.

Резово … безвремие и очарование

там времето е спряло, оставяйки те да попаднеш в едно безвремие, за да те очарова с потъващия залез за морските хоризонти

Римските терми във Варна

Обществените терми (баня) на Одесос са един най-запазените архитектурни паметници от римската епоха в България (І–ІV в.н.е.).