Късметлиите в конкурса „Усещане за есен … и за цветове“

Казват, че есента е картина, музика, поезия, усещане за красота … Есента казват е за романтичните души с всичките дървета, окъпани в старинно злато … Още казват, че ако срещнете партньор през есента и останете с него през целия сезон, това е сигурен знак, че връзката ви ще бъде дълга и щастлива. Има една много красива корейска поговорка за есента: “През есента небето е високо, а конете се заглаждат.” Корейците харесва есента и по друга причина. Още от едно време смятат, че есента е най-добрият сезон за четене на книги. А чрез нашия конкурс „Усещане за есен … и за цветове“ всички вие, които изпратихте своето усещане за есен чрез снимки, успяхте да докажете, че и ние успяваме да оценим красотата, изобилието, което ни предлага и любовта на есента. Ще се радваме да продължите да ни изпращате своите есенни снимки, които да публикуваме в сайта на e-mail: contact@morskinovini.com и ето, че дойде време да обявим и победителите, които изтеглихме днес -30.10.2012 г.:

Красиви есенни обеци от Бижута Ръчна изработка печели Диди Маркова:

Декоративна роза от плат печели Ангелина Атанасова:

А есенна фотосесия за вас и любимите ви хора в град Варна печели Иванка Богданова Ходжева:

Ще се свържем по e-mail с всеки от късметлиите, за да уговорим начина на получаване на наградата, а на всички пожелаваме прекрасна есен с усещане за изобилие, спокойната благодат на мекото есенно слънце и огнено-златните багри на листопада, които да се сливат в един прекрасен и вълнуващ ритъм !

К. Герчева, Октомври 2012

Утро в красивата есен

Вместо добро утро, ви изпращаме безкрайност от усмивки и есенна цветност чрез нарисуваната есен от Красимира Атанасова през очите на 6 – годишната й дъщеря, която е направила прекрасна апликация с есени листа и гланцово блокче:

Есенна вечер

Есенна вечер ни нарисува Зорница Христова чрез стих на Петя Дубарова и свои снимки:

Сред настръхнали дървета

с крачка бавна и предвзета

се разхожда сънен вятър

със корона от листа,

а изкаляните стъпки,

потъмнели като кръпки,

се разбягват из асфалта

и облизват есента.

А прозорците сънливи

светлините си игриви

от гърдите си издухват,

като рибешки очи

се вторачват в тъмнината

и излъчват към земята

от пердетата неспрени

електрически лъчи.

И макар че тази есен

охлади добрата песен

на дървета и прозорци,

на вериги от листа,

тя придаде на града ни

красота като в съня ми,

но живота му от лято

осоли като сълза.

Есенни усмивки от група Усмивка

В този дъждовен ден Ви поздравяваме с веселите есенни видео клипчета, който Пенка Генадиева ни изпрати, за да ни нарисува есента на децата от група Усмивка от Детска градина 11 “Детски свят” – Варна в кв. Владиславово:

 

А Вие “нарисувахте” ли своята есен? Покажете ни и я на e-mail: contact@morskinovini.com до 29.10.2012 г. … И защото есента е време за красота, любов и промяна – трима от вас ще спечелят красиви есенни обеци от Бижута Ръчна изработка, Декоративна роза от плат и есенна фотосесия за вас и любимите ви хора в град Варна, за да придадем романтика на дните ви. Победителите ще бъдат избрани чрез томбола на 30.10.2012 г.

Есен, есен – пъстроцветна и красива

„Тичам волно сред полята,
реят се над мен листата.
Вятърът със тях играе …
Кой нашарил е гората,
с толкова красиви багри? …
И дъгата завидя
на пъстроцветната гора…“ 

Мина Андреева – III а клас

Така ни е нарисува и своята есен Радостина Славова от град Хисар – пъстроцветна и красива:

А Вие “нарисувахте” ли своята есен? Покажете ни и я на e-mail: contact@morskinovini.com … И защото есента е време за красота, любов и промяна – трима от вас ще спечелят красиви есенни обеци от Бижута Ръчна изработка, Декоративна роза от плат и есенна фотосесия за вас и любимите ви хора в град Варна, за да придадем романтика на дните ви.

 

Есенна приказка във Варна

Нежна, топла, цветна и красива есенна приказка ни е изпратила Анна Добрева от град Варна:

А Вие „нарисувахте“ ли своята есен? Покажете ни и я на e-mail: contact@morskinovini.com … И защото есента е време за красота, любов и промяна – трима от вас ще спечелят красиви есенни обеци от Бижута Ръчна изработка, Декоративна роза от плат и есенна фотосесия за вас и любимите ви хора в град Варна, за да придадем романтика на дните ви.

Златолист килим сред българските красоти

Златолист килим е подслан.
Слънцето го докосва едва -едва
с вълшебна пръчица е тъкан
от златната ръка на есента….“

/Есенни багри-Наталия Георгиева/

Ето как рисува есента и Иванка Богданова Ходжева от гр. Свиленград в цветове и багри, съчетани с българската красота, съхранена в годините в старите къщи на „Етъра “ и с. Боженци:


Покажете ни и Вашата есен на e-mail: contact@morskinovini.com … И защото есента е време за красота, любов и промяна – трима от вас ще спечелят красиви есенни обеци от Бижута Ръчна изработка, Декоративна роза от плат и есенна фотосесия за вас и любимите ви хора в град Варна, за да придадем романтика на дните ви.

Глътка есен …

Глътка есенна свежест и цветове за сладост … това е усещането за есен, което ни е изпратила Ангелина Атанасова:

„Споделям с вас една снимка свързана с усещането за есен. Всеки ден излизам на балкона, вдишвам глътка чист въздух и се радвам на всеки слънчев есенен ден, който ми напомня за отминалото лято…“

Покажете ни и Вашата есен на e-mail: contact@morskinovini.com … И защото есента е време за красота, любов и промяна – трима от вас ще спечелят красиви есенни обеци от Бижута Ръчна изработка, Декоративна роза от плат и есенна фотосесия за вас и любимите ви хора в град Варна, за да придадем романтика на дните ви.