Благотворителен концерт „Карай умно, искам живот!“ се проведе вчера (24.07.2012 г.) от 18:30 часа на сцена Раковина във Варна. Инициативата е в памет на Лора, Ники и всички загинали деца по пътищата в страната. В концерта взеха участие вокален ансамбъл „Сребърни звънчета“, народен хор при ФА“Българче“, балетна школа с ръководител Татяна Костова, вокална група „Весели щурчета“, вокално студио „ Angel voices“ и брейк формация „Crazy force“.

Всеки който желае, може да подкрепи  Ева и Надя с дарение по следната сметка:

Банка ДСК
BIC код: STSABGSF
IBAN: BG91STSA93000020341001
Надежда Петрова Георгиева

А относно инициативата повече ни разказа Нели Петрова, майката на Лора, която загина миналата година на 17 юли на пешеходна пътека във Варна – тя е  иорганизатор на благотворителната инициатива:

Разкажете ни повече за идеята за провеждане на благотворителния концерт „Карай умно, искам живот!“.

  • Концертът под наслов „Карай умно – искам живот” е благотворителен, като средствата, които бъдат събрани ще бъдат дарени на 13 годишната Ева от Добрич, която е в будна кома от 9 месеца. Инициативата, за която искам да благодаря и на Светлана Такева, защото без нейна помощ това нямаше да осъществи, е да привлечем вниманието на повечето граждани – не само шофъори – да бъдат по-предпазливи и като пресичат, и като шофират, защото животът е много ценен и за секунди може да се преобърне и да тръгне по съвсем друга пътека.

А към момента събрали ли сте определена сума?

  • Не, още сме в самото начало – поставили сме две урни, докато тече концерта, в които всеки гражданин може да дари, ако желае. А от утре вече средства могат да бъдат дарени и по дарителска сметка.

След концерта днес ще има ли някъде другаде разположени урни, освен дарителската сметка по банков път?

  • Не, ако организираме друга инициатива за напред отново ще поставим урни, но тъй като майката на Ева е от Добрич и разчита единствено на мен тук във Варна, то дарения могат да се превеждат по  сметката.

Лично вие забелязвате ли напредък в съзнанието на гражданите – и шофъори, и пешеходци – по – внимателни ли са вече?

  • Да, забелязвам, че все повече се дава предимство на пешеходците, но за съжаление все още виждам пешеходци, които прескачат огради и пресичат на места, необозначени за пешеходни пътеки, но жалкото е, че нашите деца пресякоха на места, които са обозначени.

Какъв е вашият апел към всички хора?

  • Да карат умно и да спасяват животи!

К. Герчева, Юли 2012