Благотворителен концерт „Ние благоТВОРИМ!” във Варна

Благотворителен концерт „Ние благоТВОРИМ!” във Варна

На 29 септември, от 10:30 часа, в МОЛ Варна, „Гражданско общество”, Движение ДНЕС, Областна администрация и Консултантски център „Адела” организират детски спектакъл. В него ще вземат участие деца от различни танцови и певчески формации от Варненска област. Спектакълът ще бъде част от дарителска акция, предназначена за децата от социалните домове и детските градини във всички общини в областта. Благородната инициатива ще обхване повече от 100 образователни и възпитателни институции.

Идеята е получила пълната подкрепа на областния управител г-н Данчо Симеонов. Официални потвърдителни писма с желание да се включат в инициативата изпратиха от общините Аврен, Аксаково, Белослав, Варна, Ветрино, Вълчи дол, Девня, Долен чифлик и Провадия.

Над 20 самодейни състави и изпълнители от областта ще огласят съботния ден. Зрителите ще се насладят на жанрово многообразие – индивидуални и групови изпълнения, песни, танци, театър, поп, рок, джаз, фолклор…Всичко това под мотото: „Ние благоТВОРИМ!”.

Община Варна ще бъде представена от талантите на Студио „Палас”, възпитаниците от училището за деца с нарушено зрение „Проф. Д-р Иван Шишманов” и техните връстници от френското училище „Шарл Перо” – Варна.