Нов фестивален и спортен комплекс в град Суворово

На 28.08.2012 г. беше открит официално Фестивалният и спортен комплекс в гр. Суворово, построен по Европейски проект по Програмата за развитие на селските райони, мярка 321, проект № 03/321/00261.

Кметът на гр. Суворово, инж. Павлин Параскевов даде пресконференция по този повод от 16 часа в залата на Общинския съвет в Община Суворово.

Тържеството  започна в 17:00 часа на площада пред Община Суворово в присъствието на граждани и гости от Суворово и страната, както и на представители на различни институции, като в него ще участват представителният духов оркестър на ВМС и местни фолклорни състави. Лентата беше прерязана в 18:00 часа, след което беше открита изложба от картини на световно известния художник Никола Манев.

В зала 1 дефилираха следните състави и групи: Представителен оркестър на Национално училище по изкуствата “Добри Христов гр. Варна, Представителен мажоретен състав на Национално училище по изкуствата “Добри Христов” гр. Варна, Целодневна детска градина “Буратино” гр. Суворово, Танцов състав “Слънце” при читалище “Пробуда” гр. Суворово, Танцов състав при сдружение “Слънце” гр. Суворово, Обединен спортен клуб “Родина” гр. Суворово, Футболен клуб гр. Суворово, Деца от Центъра за работа с деца на улицата, Потребители от Центъра за рехабилитация и социална интеграция на хора с увреждания в гр. Суворово, Певческа група “Козлуджандски напеви” при читалище “Пробуда” гр. Суворово, Певческа група “Козлуджанци” при Центъра за рехабилитация и социална интеграция на хора с увреждания в гр. Суворово, Група за автентичен фолклор при читалище “Зора” с. Чернево, Певческа група “Здравец” при читалище “Наука” с. Левски, Певческа група при читалище “Светлина” с. Калиманци, Певческа група при читалище “Искра” с. Николаевка, Група англичани, живеещи на територията на община Суворово, Група на артисти и спортисти гости на тържеството

В зала 1 на Комплекса се състоя концерт с участието на певчески и танцови състави от Община Суворово, художествено-творчески формации, спортни клубове, група англичани, живеещи на територията на Община Суворово, рецитал на певеца Веселин Маринов.

Снимки: Иван Савов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *