От 15 до 26 октомври в Арт салон на Радио Варна всеки ще може да види благотворителната изложба „ОСТАНИ… Да посрещнем заедно предизвикателството!“

Изложбата е в подкрепа на създаването в България на Референтен център за лечение на злокачествени мозъчни тумори и за подкрепата лечението на художника Владимир Димитров. Свои творби предоставят варненски художници, сред които Маргарита Денева, Христо Веков, Радко Мурзов, Васил Василев, Венци Антонов, Николай Русев, Марина Варенцова – Русева, Георги Йорданов и приятели.

Владимир Димитров е вторият български пациент, лекуван от злокачествено заболяване на мозъка по метода на специфична имунотерапия. Засега методиката се прилага в Европа единствено в клиника в гр. Льовен, Белгия от проф. Стефан Ван Гол.

Фондация „Остани“ в лицето на нейния председател д-р Емануил Найденов е посветена на каузата в България да бъде внедрен този нов и високоефективен начин на лечение, който може да даде шанс на стотици българи за качествен и продължителен живот, въпреки тежката диагноза.

УМБАЛ „Св. Йван Рилски“ в София разполага с болнична база, технически възможности и сертифицирани лекари-специалисти за въвеждане на метода „специфична имунотерапия“ и лечение на пациенти на място в страната.

Организаторите канят варненци да застанат лично зад тази кауза, за да се даде надежда на засегнатите от болестта.

Откриването на благотворителната изложба е на 15 октомври, понеделник от 18 часа. По-рано на 15.10.2012г., в 11 часа, в Радио Варна ще се състои пресконференция с участието на д-р Емануил Найденов, на организаторите и художниците-дарители.