"Мистичен огън" с Радостина Йовкова и група Дива река във Варна

„Мистичен огън“ с Радостина Йовкова и група Дива река във Варна

След успешния старт в град Бургас, солистката на НФА „Филип Кутев” Радостина Йовкова, ще запали мистичниия огън на българските народни песни и в град Варна. И ако живеете с българската народна музика, ако всеки път, когато пред вас се разгърне красотата на фолклора, ви побиват тръпки, сърцето започва лудо да подскача, то няма как да пропуснете нейният концерт.

В края на работния ден, смело поемете към Концертно Студио на Радио Варна и се разходете из песенния свят на солистката на НФА „Филип Кутев”. Заедно с нея на сцената, за да направят спектакъла неповторим, ще са музикантите от Етно – Джаз Формация „Дива река”.

Освен промотирането на албума „Мистичен огън”, младите музиканти искат да представят и популяризират фолклора ни по един нов начин, по – модерен и достъпен за младото поколение. Елате и се насладете на техните изпълненията на 29 ноември 2012 г., от 19 часа, в Концертно Студио на Радио Варна. Входът за концерта е свободен.

Радостина Йовкова – Иванова е една от младите надежди на Странджа, солист на НФА „Филип Кутев, носител на редица призове от конкурси и надпявания у нас и в чужбина. Носител на „Златен славей” – награда за изпълнител на 1995 година на Българска Национална Телевизия и приза „Пазител на Традициите” за 2011г. в областта на фолклора. Родена е в гр. Средец, обл. Бургаска и от ранна детска възраст е свързана с българската народна музика.

Снимка: Личен Архив