Екзотична Коледа някъде по света

Екзотична Коледа някъде по света

Мечтаете ли за една по-различна Коледа в някоя от световните столици или на екзотично място, което винаги сте искали да посетите? Коледа е семеен празник, но защо пък да не го прекарате с любимите ви хора на едно по-различно място, сбъдвайки своята екзотична мечта…

Един от най-популярните туристически сайтове направи анкета сред посетителите си за най-мечтаните коледни дестинации. Ето и резултатите, сред които може би е и вашето желано местенце. Дори и да нямате възможност да изкарате празника там сега, помечтайте, защото мечтите се сбъдват, ако силно ги пожелаеш и помнете, че ако в очите ви има любов, вие ще виждате любов където и да идете:

  •  Карибските острови

Изключително красивият архипелаг, чиито брегове се къпят от вълните на Атлантическия океан, заема почетното първо място в тази класация. Карибите се славят с едни от най-атрактивните плажове в света, разположени на дългата над 4 000 км островна верига. Прибавете към картинката кристално сините води, екзотичната растителност и разнообразните възможности за развлечение – няма нужда да казваме повече, за да докажем, че Коледата там би била невероятно изживяване.

  • Гоа (Индия)

Мечтаете ли за слънце, море, фин пясък и изкушаващи морски дарове? Ще получите всичко това и дори повече в едно от най-актуалните напоследък места – провинция Гоа в Индия. Най-малкият индийски щат е хипнотизираща смесица от модерен живот и историческо наследство, която със сигурност ще ви осигури невероятна Коледа. Помечтайте за пътешествие до Гоа, където ще се освободете от напрежението и ще забравете за ежедневните проблеми!

  • Холандия

Разположена в северозападната част на Стария континент, Холандия е една от най-живописните страни в Европа. Известна като една от най-гъсто населените и с най-ниска надморска височина държави в света, тя се слави с непринудената си красота, която по някакъв неведом начин хармонизира с шикозния градски живот на местното население. Полетата, отрупани с разноцветни лалета, пасторалните селски пейзажи и прословутите вятърни мелници превръщат Холандия в най-мечтаното място за прекарване на Коледа със семейството.

  • Лас Вегас

Световната столица на хазарта предлага на посетителите си всичко, което е нужно за една незабравима Коледа. С впечатляващите си сгради и фонтани, луксозните хотели, лъскавите заведения и невероятно пищната празнична украса, Коледата в Лас Вегас определено е събитие, което се помни цял живот. Това е и причината перлата на невадската пустиня да е една от най-желаните дестинации в края на годината.

  • Ню Йорк

Световноизвестният площад  Таймс Скуеър е едно от местата, където хиляди хора по света мечтаят да посрещнат Коледа. Около празниците градът, който никога не спи, става още по-оживен и приповдигнат – веселието тече буквално ежеминутно и на всеки ъгъл. Достатъчно е само да се впуснете в обиколка по претъпканите улици на Голямата ябълка, за да усетите единствената и неповторима коледна атмосфера на Ню Йорк. А драстичните празнични намаления по магазините го превръщат в още по-желана дестинация.

  • Нова Зеландия

Красивите острови на Нова Зеландия са разположени в югозападната част на Тихия океан.  Страната се състои от два големи и множество по-малки острови , които предлагат на туристите изцяло различно преживяване за Коледните празници. Няма по-подходящо място за тихо и спокойно прекарване сред невероятна природа и релаксираща обстановка.

  •   Париж

Париж – градът на любовта и светлините! Столицата на Франция безспорно е най-подходящото място за посрещане на Коледа с любимия човек. Отпивайки от чашата с първокласно местно вино, докато се наслаждавате на светлините и празничните фойерверки в нощното небе, вие ще се почувствате най-щастливият човек на света. Париж е мечтана дестинация по всяко време на годината, но Коледата там определено ще ви остави без дъх и със спомени за цял живот.

  • Рио де Жанейро

Коледа е единственият период от годината, в който Рио е по-украсен, отколкото по време на прословутия карнавал. Иначе и през декември градът изглежда така, сякаш е в разгара на фиестата, защото бразилците отбелязват празника с екстравагантни шествия и паради по улиците на любимия си мегаполис. Мъже, жени и деца участват активно в коледните веселби, което превръща Рио де Жанейро в мечтано място за един по-екзотичен празник.

  • Рим

Вечният град не изневерява на традициите и предлага на посетителите си класическа коледна атмосфера. По време на празниците многобройните църкви са красиво и пищно украсени, а вътре всеки може да се наслади на тържествените церемонии, отбелязващи Рождеството на Исус Христос. Италианците са ревностни католици, но това не им пречи да са една от най-отдадените на забавления нации. Коледа е любимият празник на жителите на Ботуша, което превръща столицата им в център на веселието по това време на годината. В интерес на истината могат да се немерят много изгодни оферти за посрещане на Рождество в Рим, така че недейте само да мечтаете, а се възползвайте от тях.

  •   Сидни

По време на коледните празници най-големият град в Австралия предлага на посетителите си великолепни плажове, изумителни гледки, красива украса и храна, която ще ви накара да си оближете пръстите. Гостоприемството на местните жители и изобилието от барове и ресторанти допринасят още повече за пулсиращия ритъм на Коледата в Сидни.