Детски празник по повод 1 юни, организират Дирекция «Образование и младежки дейности» към Община Варна, Общински детски комплекс и Детски кът Варна.

И тази година във Върна са предвидени множество събития, с които ще бъде отбелязан Международният ден на детето 1 юни. По традиция едно от местата с най-много детски усмивки ще бъде Детският кът в морската столица, където празненствата ще продължат два дни.

Голямото рисуване на малките художници - 1 юни 2012 г.- Варна

Голямото рисуване на малките художници - 1 юни 2012 г.- Варна

Програмата започва с национален хепънинг «Голямото рисуване на малките художници», който се провежда в партньорство с Арт център «Орхидея» – Карлово. «Голямото рисуване на малките художници» е мащабен проект, който има амбицията и потенциала да се превърне в обществено-значимо събитие за децата във всяко кътче на България.

За пръв път проектът се реализира на 1 юни 2011 г. в Карлово. Впоследствие е пренесен и в София – на 20 април 2012 г. по време на Фестивала на българското образование пред НДК. В двете прояви участие взимат над 1200 деца, които рисуват мечтите си на 400-метрово платно, опънато на стативи.

На 1 юни 2012 в «Голямото рисуване на малките художници» ще се включат деца от 7 български града – Варна, Карлово, Сопот, Поморие, Несебър, Пловдив и Раковски.

Мястото на събитието във Варна е Детският кът в Морската градина. Малките художници ще рисуват върху 300-метрово платно своите мечти, а за всеки който иска да стане част от празника, е достатъчно да вземе със себе си малко талант, повече добро настроение и да бъде на мястото на събитието минути преди 15:00 часа, за да заеме мястото си преди старта. Всеки от малките художници ще получи подарък от гризки «Зайо Байо». В 16.00ч. възпитаниците на Общински детски комплекс, ще покажат на публиката как пеят, танцуват и се веселят. А след концерта ще бъде проведена специална томбола с награда – тротинетка.

За 2 юни рисуването продължава за всички малки художници на асфалт. Темата е „Ваканция“, а началният час на събитието е 10.00 ч. отново в Детския кът в Морската градина. След рисунките малките възпитаници на училище «Елин Пелин» ще поведат хорото, в което ще се включат детско фолклорно студио «Неранза», вокален ансамбъл «Сребърни звънчета», група «Soul Award» и подкачащите от «Power Jump».

Най-артистичното дете ще си тръгне от Детския кът електромобил – награда от гризки «Зайо Байо».