Варна тържествено отбелязва Международния ден на детето

Варна тържествено отбелязва Международния ден на детето

Международният ден на детето ще бъде отбелязан във Варна на 1 юни от 11.00 часа с тържество, организирано от Общинския детски комплекс. Съорганизатори на празника са община Варна, ПроКредит Банк, театрална трупа „Трик –трак” и „Св. Св. Константин и Елена Холдинг” АД.

Забавното детско шоу с участието на театрална трупа „Трик – Трак” ще се проведе на сцена „Раковина” в Морската градина. По време на празника ще оживеят приказни герои, а децата ще участват в развлекателни игри. Със съдействието на ПроКредит Банк за всички малчугани, дошли на тържеството, ще отворят врати детски ателиета за работа с природни материали. На празника ще присъстват децата от дом „Другарче” и от Дома за деца, лишени от родителска грижа „Княгиня Надежда”. Тяхното участие е подпомогнато от „Св. Св. Константин и Елена Холдинг” АД.

По време на детското шоу ще бъдат наградени лауреатите от Националния конкурс за рисунка и компютърна рисунка на тема «Андерсенови приказки». Журито разгледа и оцени 408 рисунки, 80 компютърни рисунки на общо 488 участници от 40 населени места в цялата страна: Свиленград, Стара Загора, Павликени, Казанлък, Бургас, София, Габрово, Ловеч, Харманли, Русе, Аксаково, Благоевград, Кюстендил, Исперих, Хасково, Трявна, Тутракан, Силистра, Каварна, Сливен Чирпан, Враца, Търговище, Полски Тръмбеш, Дулово, Горна Оряховица, Ямбол, Велико Търново, Варна, с. Драганово ( Г.Оряховица); с. Крън (Казанлък), с. Добротица (Силистра), с.Голямо Ново (Търговище), с. Лудогорци (Разград), с. Писарево (Г.Оряховица), с. Места (Благоевград), с. Шумата (Севлиево) и с. Самуил (Разград).

Награда на Агенцията на българите по света ще получи Диан Добринов Петров, НЧ ”Цвят – 1870”, гр. Видин. Специалната награда на Националния дворец на децата е присъдена на Кристиян Стелиянов Стойчев, 7 кл., ОУ „Св. Климент Охридски”, ДДУИ, с. Михалци. Наградата на кмета на Варна ще получи школата по рисуване при ОУ ”Димитър Димов” гр. Ловеч с ръководител Костадинка Райкова.

Зоопаркът във Варна обявява вход-свободен по повод Празника на детето. От 11:00 За децата на Варна ще има забавна програма с много подаръци и изненади.