Български занаяти ще бъдат представени във Варна

Български занаяти ще бъдат представени във Варна

В разгара на лятото – от днес до 31 август в Grand Mall ще има специална зона, която ще представи уникалността на българските майстори. Традиционни и съвременни занаяти от цяла България ще експонират своите произведения.

Посетителите на мола ще имат възможността да се докоснат до красотата на ръчно рисуваната коприна, на творбите на тъкачи и килимари, кожари и художници. Накити от метал и природни материали, художествено стъкло, разнообразни тъкани ще оцветят палитрата на дните на занаятите под покрива на мола.

В свежа климатизирана среда всеки един от изложителите ще има възможност да покаже своите ръчни изработки пред погледите на многобройните посетители на най-посещавания търговски център по Черноморието. Представянето на българските занаяти се очаква с любопитство от туристите от чужбина, които се готвят за своя шопинг в търговския комплекс през летните месеци. Вече има и заявен интерес от страна на туроператорите за организирани посещения на комплекса в дните на българските занаяти.

Записването за участие в дните на българските занаяти е на тел: 0884 19 32 31 – Антоанета Тенева