Годината на коня - година на забавленията, зеленото и ... оптимизма

Годината на коня – година на забавленията, зеленото и … оптимизма

Ако обичате забавленията, то новата година – годината на коня е вашата година, защото по природа конят е жизнерадостен, оптимист, обича пространството, забавленията и многолюдните събития. Затова е хубаво в навечерието на Нова година да отидете на театър, изложба, фестивал или концерт.

Хубаво е да посрещнете Новата година със семейството си и близки роднини, а по телефона да поздравите приятели, познати и далечни роднини. Не забравяйте, че конят е много привързан към дома и семейството, затова обърнете и специално внимание на подаръците си към тях.

Т.к. през 2014 г. на преден план като материал ще бъде дървото, то е добре да украсите масата с нещо дървено – ваза, сувенир  или дори дървени съдове, ако разполагате с такива. Освен това е хубаво, ако имате дървена фигурка на кон. Не забравяйте и да си вземете амулет подкова. Салфетките на масата е добре да бъдат в бяло или зелено и колкото повече пресни зеленчуци има на трапезата, толкова по-добре. Във въздухът трябва да се усеща аромат на прясно приготвени ястия, хляб и сладкиши, които също могат да бъдат декорирани под формата на кон. Десертът може да бъде плодова салата, ябълков пай. Конят не зачита алкохолът – предпочита безалкохолните коктейли и водата. Единственият алкохол, който се позволява в Новогодишната вечер – това е шампанското.

Относно тоалета за празника е добре да бъде в зелен цвят, бял, или син. Желателно е да избягвате цветове като лилаво, червено, розово, жълто и оранжево.

Още за облеклото в Новогодишната вечер виж тук -> http://www.morskinovini.com/?p=4233

Превела от руски: К. Герчева, Декември 2013