Михаил Йосифов преди концерта във Варна на 11 април

Михаил Йосифов преди концерта във Варна на 11 април

На 11 април Брас асоциация пристига във Варна в пълен състав от 19 музиканти в проекта „The Art Of Big Band” („Изкуството на биг бенда”) на пианиста и композитор Ангел Заберски.  Проектът ще бъде официален финал на Европейския музикален фестивал Варна 2014, който се организира от музикална агенция „Елит мюзик“ и фондация „Елит – ЛИК“ в партньорство с „Кантус Фирмус“ и Община Варна и е в подкрепа на кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата 2019.

Михаил Йосифов е едно от знаковите имена в Брас асоциация, към които варненската публика има определени пристрастия. Когато го попитате какво прави напоследък, отвръща с широка усмивка: „Предимно свиря на тромпет“. И веднага добавя, че е от хората, които имат късмета не само да работят, а работейки, и да се забавляват.

За проекта „The Art Of Big Band” казва, че е издържан в бендовата стилистика: „Всичко е композиции и аранжименти на Ангел Заберски, който е от майсторите на тази музика. Имам няколко солови партии, например в новата композиция на Заберски „In the Key of Love“ – това е типична любовна балада.“

Мишо работи много и с малкия състав на Брас асоциация – комбо бенда, който виждаме в предаването „Комиците“. Със своя тромпет той е сред най-любимите лица в софийските клубове, където често излиза на сцена със своя секстет и „Сентиментал суингърс“. На 30 април е поредната им изява в Sofia Live Club.

Популярният тромпетист цени срещите си с варненската публика и обещава да го видим отново във Варна и в началото на лятото с проект на Хилда Казасян. Скоро  предстои да излезе албум на „Брас вилидж“ и „Сентиментал суингърс“. Сред хитовете в него със сигурност ще бъдат песните на Мишо Йосифов „Циганско лято“ и „Аз не правя така“.

Специален партньор на концерта във Варна е строителна компания „Комфорт“ ООД, която отбелязва своята 25-годишнина. ХІ издание на Европейския музикален фестивал Варна се осъществява с финансовото съдействие на фонд „Култура“ на Община Варна и се провежда със съдействието и на Grand Mall, „Експрес Гаранцион“ и „Акватек“, недвижими имоти „Логос“, медицински център „Надежда“, хотел „Капитол“, хотел „Аква“ и с партньорската подкрепа на ТПМЦ Варна и Гьоте институт. Медийни партньори на фестивала са Радио Варна, радио N Joy, списание „Програмата“, информационните сайтове moreto.net и ida.bg.