Да оцветим мечтите си с "Карнавал на мечтите" във Варна

Да оцветим мечтите си с „Карнавал на мечтите“ във Варна

Тази неделя от 17.00 часа във Варна ще се проведе цветно карнавално шествие и хепънинг, с името „Карнавал на мечтите“.  Празничната фиеста ще премине по централни булеварди на Варна. Старта ще бъде от 17:00 часа на площад Независимост /шадраваните/ по пешеходна зона на бул. Княз Борис I-ви и по бул. Мария Луиза, до централния вход на Морската градина. С участие вече се включиха – Духовия оркестър на ВМС Варна, варненските опера и театър, цирк Балкански, танцови школи, спортни клубове, детски градини и други, пише агенция „Фокус“.

 С една от големите атракции на празничната фиеста е най-дългата изложба на детски рисунки на открито – „Прострени цветове“, търсим спонсор за да кандидатстваме за рекордите на Гинес. Към настоящия момент не е организирана инициатива в такъв мащаб. Платната ще бъдат изложени от Катедрален храм Варна, до площад Съединение (Червения площад). В предстоящата изложба се включиха всички варненски детски градини, много арт школи и детски центрове по изкуствата. Рисунките са на тема – „Детето и морето“, „Варна – град-мечта“, „Игри“ и „Семейство“.

 Други съпътстващи мероприятия в рамките на карнавала са – оn-line фотоконкурса на тема „Море и светлосенки“ в който можете да участвате, чрез страницата ни във фейсбук с името – „Карнавал на мечтите“ и конкурса за за най-добър карнавален костюм и сценичен грим /който ще се проведе на финалната сцена.

 Възможност за изява ще имат и желаещите да се включат и в двата конкурса, а отличилите се ще получат грамоти и награди! Със специалното участие в рамките на „Карнавал на мечтите“ в „Среща на четка“ – международен творчески диалог“ ще се включат с хепънинг на живо над 30 художници от България, Германия, Хърватия и Швеция, които ще изрисуват 30-метрово платно в подкрепа на кандидатурата на града ни за европейска столица на културата. Инициативата ще се проведе от 9:00 часа сутринта на 31 август на бул. Мария Луиза /алеята до Община Варна/.

Голяма част от авторите са представяли свои творби в самостоятелни и сборни изложби, в едни от най-престижните галерии по света. Петима от участниците в хепънинга са носители на награда „Варна“ – Светослав Стефанов, Венци Марков, Христина Цонкова, Марина Русева, Николай Русев. Празникът посветен на кандидатурата на Варна ще завърши с голям концерт пред централния вход на Морската градина, на който участници ще представят своя талант с песни, танци и игри.