Ледена пързалка на сцената на зала 1 във Фестивален комплекс във Варна

Ледена пързалка на сцената на зала 1 във Фестивален комплекс във Варна

За първи път в историята на Варна на сцената на зала 1 във Фестивален комплекс ще бъде изградена ледена пързалка. Със специалната подкрепа на Община Варна на 23 и 24 ноември на варненска сцена гостува Държавният балет върху лед на Санкт Петербург – и то не с един, а с два от световноизвестните си спектакли. На 23 ноември варненци ще имат възможност да видят като ледена феерия „Лешникотрошачката“ на Чайковски, на 24 ноември – „Пепеляшка“ на Прокофиев.

Фигуристите от санктпетербургския леден балет са известни в цял свят и като „господарите на спорта в Русия“ заради многобройните им победи на състезания – в състава в различно време са участвали 20 от най-популярните руски състезатели по фигурно пързаляне. А в момента младите артисти се обучават от европейските и олимпийски шампиони по фигурно пързаляне Людмила Белоусова и Олег Протопопов.

Спектаклите на балета имат огромен успех навсякъде, където са гостували. Обичани са в САЩ, Канада, Южна Америка, Швеция, Швейцария, Германия, Испания, Гърция, Португалия, Ирландия, Финландия, Сърбия, Румъния, Словения, Турция, Китай, Тайланд, Корея. Световните медии ги определят като неподражаемо шоу – не само балет, а едно невероятно съчетание между театър, танц, костюми и кънки на лед, всичко това вплетено в изключителено, спиращо дъха зрелище.

Магнетизмът на това шоу пленява малки и големи. Една вълшебна приказка в началото на зимния сезон!

Продажбата на билетите във Варна започва на 26 септември. Първите 100 билета за всеки от спектаклите ще са на промоционални цени, с 10 лева по-ниски от редовните.