Безплатни изследвания за СПИН на 1 декември във Варна

Безплатни изследвания за СПИН на 1 декември във Варна

По случай Световен ден за борба срещу СПИН, във Варна ще се проведе информационна кампания, консултации и изследвания с мобилен медицински кабинет.

Консултациите ще се извършват на 1 декември в района на пл. Севастопол от 12:00 до 14:00 часа и Медицински университет-Варна от 14:00 до 16:00 часа.

За седма поредна година Община Варна, дирекция „Превенции”, съвместно с организациите от Консултативния съвет по превенция на ХИВ/СПИН, организират АНТИСПИН кампания по повод 1 декември – Световен ден за борба срещу СПИН.

Надсловът на тазгодишната кампания е: „Да запазим посоката, да продължим пътя!” и напомня, че въпреки усилията и постигнатите добри резултати в борбата за ограничаване на ХИВ/СПИН, дейностите трябва да продължат, за да се запази ниско нивото на разпространение на ХИВ във Варна и в страната.

Дейностите ще се реализират от специалисти и доброволци от: дирекция „Превенции“, Градски превантивен клуб, Регионална здравна инспекция – Варна, Български червен кръст, Асоциацията на студентите по медицина – Варна, Фондация „SOS – семейства в риск”, Фондация „За -добро психично здраве”, Сдружение „Съучастие”, Фондация „Център за социално-екологични практики“, Фондация „И“.

Информационните анти СПИН кампании ще се проведат в 7 варненски гимназии – от 1 до 4 декември, както и в Гранд мол Варна – днес – 30 ноември от 16.00 ч. Печатни материали ще се раздават утре и в централната част на града, както и в Медицинския университет.